Banket for Bier

En udendørs vandringsforestilling for voksne, men børn fra 8 år og op er velkommen med deres forældre. Værket foregår delvist om et langt banketbord. Her serveres elementer fra biernes verden; pollen, honning, bivoks, spiselige blomster samt de grøntsager og frugter, bierne er essentielle for. Gæsterne bliver gennem sanseoplevelser, poesi, dans, foredrag og lydlandskaber introduceret til både honningbier og vilde bier – to dele af biernes verden, som i disse år omtales som hinandens modsætninger. Men hvad er op og ned på blomsterniveau? 

“Iført pludderbukser blev vi selv en slags arbejdsbier, der efter at blive tunet ind med en summende halmbikube over hovedet fik udstukket forskellige bijobs og lærte noget om sværmintelligens. Sjovt at blive sendt ud som spejderbier med kæmpe lup som insektøje på jagt efter blomster at suge nektar fra. Ligesom bierne danser for at signalere til flokken, hvor der er fristende blomster, skulle vi danse en svansedans som signal til den store banketfinale omkring et langt bord.”

Monna Dithmer, Politiken 2020

“Deltagerne i ‘Banket for Bier’ er både tilskuere og deltagere i en fascinerende fortælling, der foregår i det fri. … En helt speciel natur-indhyllende stemning breder sig, når man sidder rundt om i græsset og lytter til den svenske performer Charlotta Grimfjord Cederblads fortælling om, hvordan hun som barn inde bag husets vinduer betragtede sin far arbejde som biavler.”

Lisbeth Dahl, Teateravisen 2020

Værket er co-produceret med vores samarbejdspartner Pro Progressione i Ungarn, som også turnerer med en ungarsk version af Banket for Bier.

Banket for Bier har tidligere været vist på: IETM Aarhus Plenary Meeting (2023), Nordic Street Festival (2022), Momentum (2021), CPH Stage (2021), April Festival (2021), Jord Festival Stevns (2021), Passagefestival Helsingør (2021), Botanisk have Aarhus (2021), m.fl.

Instruktør, koncept & performer
Medskaber og performer
Medskabere
Performer
Forskerstemme
Komponist
Dramaturg og tekniker
Scenografisk konsulent
Skræddere
Koordinator
Varighed
Alder

Refusion
Sprog
Booking

Christine Fentz
Charlotta Grimfjord Cederblad (S)
Katerina Kokkinos-Kennedy (AUS), Gergö Lukacs (HU), Viktória Makra (HU), Bodil Buonaventzen
Lotus Lykke Skov
Hortonom Lise Hansted
Birgit Løkke
John Tinning
Sigrid C. Moses-Jacobsen
Bodil Buonaventzen, Marianne Henez (HU), Helene Jensen/Textilkokken (DK)
Maja Ravn Christiansen
90 min.
15 år+
Godkendt i sæson 23/24
Dansk ell. engelsk
Tel 5055 6263 – coordinator@secrethotel.dk

Banket for Bier er skabt med støtte fra