Fotos: Lene Riggelsen, collage Io Helweg

“Hoved & Hale – fra amøbe til menneske”

”Hoved & Hale” præsenterer elever fra 4. og 5. klasse for kulturelle, historiske og nutidige opfattelser og fakta om kroppen, og inddrager børnenes egne erfaringer og oplevelser i værket.

”Hoved & Hale” viser, fortæller og inddrager børnene gennem enkle opgaver, som involverer både deres egne kroppe og deres tanker om kroppen. Teaterforedraget undersøger, hvordan kroppen og vores syn på den har forandret sig gennem historien og fra kultur til kultur. Selvom kroppen de sidste mange tusind år har set ud som den gør i dag, har vores tanker om, hvordan den burde se ud og opføre sig, ændret sig radikalt. Dette er både morsomt og tankevækkende at se på, og samtidig peges der på hvad vi ved, mener og føler om kroppen i dag. Ikke mindst belyser vi, at holdninger og idealer stadig er til debat.

Lærerudtalelser:
”Det er noget af det bedste, vi har haft – god måde at få børnene med, og rigtigt godt med det historiske aspekt; alt i alt en superoplevelse. Jeg snakkede lige med mine elever og de sagde: “Hvor var det altså meget vi lærte!”
Lagoniskolen i Vojens

”En supersjov, spændende, inkluderende, fysisk måde at lave totalteater (undervisning) på. Jeg kan på det VARMESTE anbefale alle institutioner, der har emne om kroppen, mennesket, evolution eller des lignende at få fat i disse tre dygtige unge kunstnere.
Bernadotteskolen, Hellerup

Kirsten Dahl skrev følgende i hendes anmeldelse for Børneteateravisen:
”Da jeg så forestillingen, var børnene helt med på teaterlegen. På at rejse sig op og udføre de mange små krop-hjerne-koordinations øvelser, de blev opfordret til. På at hoppe og danse pulsen i vejret for derpå at mærke den dunke på håndled og hals. På at udtrykke vrede, tristhed og glæde og sætte udtrykkene sammen til en lille koreografi.”

For at købe teaterforedraget kontakt +45 50 55 62 63 eller info@secrethotel.dk
Forestillingen er refusionsgodkendt.

”Hoved & Hale” har via Dansehallernes ordning Dans For Børn spillet 50 forestillinger på landets skoler i sæsonen 2012-13 med stor succes.

Støttet af Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje, Aage & Johanne Louis-Hansens Fond, Bikubenfonden, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968, og Statens Kunstråds Scenekunstudvalg.