[:da]

Fotos: Christine Fentz

Fire engelske Live Art kunstnere blev inviteret til et to ugers arbejdsophold i Århus, hvor publikum kunne følge og deltage i deres arbejdsforløb undervejs. Arbejdet kulminerede i en event med tre forskellige forestillinger, der blev vist under Kulturhus Århus’ festival Scenekunst 2001. Som en del af kunstnernes ophold udbød de en workshop.

Passing Through – En Live Art Event løb af stablen i efteråret 2000, hvor 4 engelske kunstnere boede og arbejdede sammen i en intens 10-dages periode. Århus by og omegn blev brugt dels som inspirationskilde, dels som et site og som materiale for de endelige forestillinger – disse blev vist samlet for et publikum under eventen Passing Through – En Live Art Event. Som udgangspunkt havde byens borgere og publikum mulighed for at følge kunstnernes arbejde fortløbende I løbet af opholdet.

Kompagniet lone twin planlagte deres projekt som en del af deres 2-årige europæiske site specific project “The days of the Sledge Hammer have Gone”: En fortløbende ‘happening’, hvor buszonegrænsen brugtes som deres rute og materiale. Før hver forestilling startede de iført hver deres walkie-talkies og udendørstøj forskellige steder på den blå linie, som buszonen er markeret med på de lokale kort og mødtes igen ved forestillingens start kl. 20. Den 30 min. lange forestilling var baseret på historier, observationer og research omkring Århus og kunstnernes eget ophold i byen, herunder dagens vandretur på buszonegrænsen som fortælleramme.

Davida Hewlett skabte en times event bl.a. med deltagelse af det lokale heavy metal band Livjatan.
Gillian Wylde skabte en 30 min. improviseret event, hvor hun bl.a. brugte videooptagelser fra hendes research omkring Århus by.

lone twin (Gregg Whelan og Gary Winters): The Days of the Sledge Hammer Have Gone.
Gillian Wylde:
its shifting hankiepants.
Davida Hewlett:
my side of the mountain – samt bandet Livjatan.

Produktion: Christine Fentz og Synne Behrndt
Støttet af:
Kulturministeriets Udviklingsfond, Århus Kommune, Teaterrådets Pulje til International Udveksling og Kulturhus Århus.[:en]

Photos: Christine Fentz[:]