Wolf Safari

Jag som en ulv…
Du går alene i augustmørket, du lytter efter andre ulve, og hyler mod himlen for selv at blive hørt. Endelig finder du din flok, og sammen jager I et bytte, igennem byen og natten – som ulve i menneskeskikkelse.

Efter 200 års fravær er ulven vendt tilbage til Danmark. Ulvens vildskab og stærke flokmentalitet er myteomspunden. Nogle frygter den, andre beundrer den – de fleste fascineres. Med Wolf Safari indbød Secret Hotel den finske performancegruppe Other Spaces til at give et sjældent indblik i ulvens liv, og nedbryde fordomme og myter om ulven.

Secret Hotel har samarbejdet med Other Spaces før, bl.a. bragte vi den populære forløber til Wolf SafariReindeer Safari – til Danmark i både 2013 og 2014.

Wolf Safari havde dansk premiere under Aarhus 2017-festivalen Little Rebellions i august. Det er en natlig vandringsforestilling, hvor deltagerne lærer om, og selv prøver kræfter med det at jage som en ulveflok.

Wolf Safari opførtes under Little Rebellions med udgangspunkt/Wolf School på Brobjergskolen. Derpå drog Other Spaces og Wolf Safari til København, hvor den kunne opleves to gange med Wolf School i Dansehallerne.

Om Other Spaces
Other Spaces er et live art-kollektiv med base i Helsinki, Finland. Gruppen blev skabt i 2004 og består af kunstnere fra forskellige kunstretninger. Other Spaces opfinder og udvikler fælles fysiske øvelser og happenings, hvor deltagerne kan udforske ’andre steder’ fx en oplevelse ind i dyrenes verden. Wolf Safari har tidligere været opført på flere kunstfestivaler og Kampnagel i Hamborg. 

Mere om aftenens forløb:
Wolf Safari består af tre faser: Først en ulveskole, hvor deltagerne lærer at imitere udvalgte træk fra ulvenes adfærdsmønstre og flokmentalitet. Derefter følger selve vandringen. Hver deltager starter alene og sporer sig ind på sin flok ved at lytte efter de andres hyl og selv give lyd. Når flokken er samlet, jager, nedlægger og fortærer de et byttedyr. Fortæringen er symbolsk og består i at spise den medbragte mad, som ’byttedyret’ har båret på. Forestillingen afsluttes med en debrief, hvor deltagerne reflekterer over oplevelsen. Wolf Safari er en anledning til at opleve sin by, sig selv og ens medmennesker på en ny og anderledes måde.

3 min trailer om oplevelsen